Brugklastraining

.brugklastraining

Brugklastraining

Om de overstap van het basisonderwijs naar de middelbare school makkelijker maken, organiseren wij de brugklastraining. In de training zullen wij de meest voorkomende struikelblokken aanpakken, zoals het verkennen van de boeken, werken met Magister, agendagebruik, inpakken van de boeken, plannen en opvolgen planning, communiceren met docenten, leren leren etc.

Alle leerlingen krijgen in deze training deels individuele begeleiding, deels begeleiding in groepsverband. In ieder geval krijgt iedere leerling begeleiding op maat en op een persoonlijke manier. Er wordt gekeken naar het huiswerk dat de leerling heeft, maar ook zal er gekeken worden naar vakoverstijgende strategieën, zoals een juiste aanpak bij het leren, samenvatten, maken van ezelsbruggetjes, mindmappen, woordspinnen, leerstof onderzoeken, leren van de fouten en reflecteren. Zo bouwen we aan een goede basis om met zelfvertrouwen de rest van het jaar tegemoet te gaan.

Tijdens de training is er ruimte om kennis te maken met andere brugklassers en wordt er ook samen gekeken naar de nieuwe ervaringen in de brugklas. Deze ervaringen en praktische zaken waar de leerlingen tegenaan lopen, worden besproken en oplossingen worden gezocht. Leerlingen komen na school naar ons toe, kunnen even bijkomen met thee/limonade, koekje of fruit en zijn daarna per middag gemiddeld zo’n 1-1,5 uur bezig.

De brugklastraining start in de eerste week na de zomervakantie en duurt tot de herfstvakantie, dit is zo’n 7 à 8 weken. Een afgebakende periode waarbij er een goede basis gelegd kan worden en ze vol zelfvertrouwen verder kunnen.

Mocht er na de herfstvakantie nog begeleiding gewenst zijn, dan is de overstap naar studiebegeleiding een mooi vervolg.

U kunt voor deze training kiezen uit 5, 4 of 3 dagen in de week en vindt plaats op schooldagen tussen 14.00 – 18.00 uur, de tarieven vindt u hier.